Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Forsberg ska skriva historia i sommar


Sommaren är en tid för förälskelse. Denna sommar är det dags för Emil Forsberg att vinna de svenska fansens hjärtan.

År 1945 debuterade Lennart Forsberg för GIF Sundsvall, 17 år gammal. Lennart spenderade nästan hela sin karriär i Sundsvall och är idag en klubblegendar. 35 år senare var det sonens tur; då Leif Forsberg gjorde debut för samma klubb – även han 17 år gammal. Leif kom sedan att spela över 400 matcher för Giffarna och är med detta den som spelat flest matcher för klubben.

2009 var det så dags igen då Leifs son, 17-årige Emil, gjorde sin första match för Sundsvall. Två år senare förde Emil Forsberg med sina 11 mål Sundsvall upp till Allsvenskan. Efter att Sundsvall fick lämna Allsvenskan redan efter ett år tog Emil nästa steg i karriären, då han inför säsongen 2013 skrev på för Malmö FF.

I Malmö vann Emil Allsvenskan två år i rad och spelade i Champions League. Därefter tog han flyttlasset ner till Tyskland och storsatsande Bundesliga 2-laget RB Leipzig, med drömmar om spel i Bundesliga. Så sent som i söndags avgjorde Emil matchen mot Karlsruher SC, vilket innebär att drömmar blir till verklighet. I höst kliver han in på mäktiga arenor som Allianz Arena och Signal Iduna Park för att sätta avtryck på världens största fotbollsscener.

Men först har han en sommar i Frankrike att förgylla.

Farfar Lennart fick en skada som tog slut på karriären precis när han skulle få chansen i landslaget, och pappa Leif fick nöja sig med OS-landskamper. Emil är just nu mitt uppe i att skriva nya kapitel i familjens fotbollshistoria.

Efter att ha åkt in och ut ur startelvan under kvalet tog Emil en startplats lagom till playoff-mötena mot Danmark. Och som han gjorde det; med sitt förlösande 1-0-mål och sin ordnade straff till 2-0 såg han till att Sverige satte halva foten i Frankrike.

Den 13:e juni stegar Sverige in på Stade de France. På vänsterkanten kommer en löpstark och skicklig Sundsvallspojk att ta plats – och vi vet vilka som kommer att följa honom extra noga.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av emilsandberg

Kommentera